Today.ua

Українці з дітьми можуть отримати грошову допомогу 10 тис. грн: як подати заявку

Українці з дітьми можуть одержати нову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. Йдеться про неповнолітніх, які постраждали внаслідок повномасштабної війни.

Багатоцільову фінансову допомогу сім'ям надає "Організація СОС Дитячі Містечка України". Кошти передбачені для дітей, які під час війни зазнали поранень або у них виникла інша проблема зі здоров'ям.

Йдеться про українців віком до 18 років, які проживають на території нашої держави чи за кордоном. Грошова допомога у розмірі 10 тис. грн виплачується одноразово на кожну дитину, чиє здоров'я погіршилося.

Як отримати виплату

Кошти нараховують після подання онлайн-заявки. Батькам чи опікунам потрібно заповнити онлайн-форму за посиланням. У ній слід зазначити:

Слід обов'язково надати документи, що підтверджують факт поранення неповнолітнього українця.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики повідомили про державну допомогу українцям зі статусом "дітей війни". Багато батьків намагаються його оформити, щоб забезпечити пільги у майбутньому. Однак у відомстві вказали на важливий момент, який варто враховувати.

Напередодні стало відомо, що США нададуть Україні військову допомогу в обмін на підвищення тарифів на комуналку. У Кабміні заявили, що готові збільшити вартість послуг, але подбають про малозабезпечених українців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ