Today.ua

Донати на ЗСУ зросли: названо три фонди, яким найбільше довіряють українці

Українці стали більше донатити на ЗСУ. Надходження максимально зросли наприкінці 2023 року. Названо три фонди, яким найбільше довіряють наші співвітчизники.

Загалом до трьох найбільших фондів у 2023 році надійшло 18,8 мільярда гривень. Однак ця сума майже вдвічі менша за ту, яку відправили у 2022-му, що став першим роком повномасштабної війни. Тоді сума донатів сягнула 34,38 мільярда гривень, причому 24 мільярди було зібрано у перше півріччя. Відповідні дані надав Опендатабот.

Названо фонди, яким більше довіряють українці

Громадяни України найбільше задонатили кошти у три фонди: United 24, "Повернись живим" та "Фонд Притули".

Лідером серед благодійних організацій виявився United 24, якому вдалося залучити 64,4% загальної суми донатів – 12,07 мільярда гривень. У грудні надійшло 3,55 мільярда або 29% від загальної суми. Це рекордна сума за місяць з початку існування фонду.

Організація працює на наступних напрямках:

Фонд "Повернись живим" також отримав 24,2% загальної суми донатів саме у грудні - 0,9 мільярда гривень. Він зібрав 4,53 мільярда гривень від загальної суми пожертвувань.

"Фонд Притули" отримав 11,4% суми донатів. Торік йому вдалося залучити 2,14 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ вимушено вийшли з Авдіївки – її вдалося окупувати росіянам. Президент Володимир Зеленський зробив заяву про втрати серед наших бійців та про мобілізацію. Він запевнив, що вдасться повернути нашу територію і її не віддадуть вбивцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ