На початку грудня вартість деяких продуктів харчування у супермаркетах України змінилася. Що стосується м'яса та м'ясних виробів, то вони здебільшого подорожчали. Порівняємо на сайті Мінфіну, де дешевше купити свинину, курятину та ковбасу на сьогоднішній день.
Ціни на курятину
Станом на 4 грудня, вартість курячих стегон зросла до 112,45 грн за кг, гомілки подорожчали з 85,55 грн у листопаді до 86,95 грн за кг у грудні. Куряча тушка в ціні не змінилася, а середня вартість філе навіть подешевшала на гривню - до 159,30 грн за кг.
Курятина "Наша ряба" подорожчала на початку листопада, лише філе знизилося в ціні. Стегна коштують у супермаркетах у середньому 143,40 грн, гомілки – по 98,90 грн за кг. Найдешевше курятину можна купити в супермаркетах Varus та Metro.
Ціни на свинину
Свинина у грудні подорожчала. Станом на 4 грудня, свиняча грудка коштує в середньому 186,06 грн за кг, лопатка продається у супермаркетах за ціною 190 грн у середньому, ошийок – 253,16 грн за кг, підчеревок – 187,48 грн за кг, ребра – за 189,70 грн за кг. Кілограм шашлику коштує в середньому 220 грн.
Ціни на ковбасу
Одна з найпопулярніших в Україні сирокопчених ковбас "Алан Брауншвейзька" подорожчала у грудні з 688 грн до 717 грн за кг. Придбати 375 г цієї ковбаси можна за 328 грн, тоді як минулого місяця цінник був 287,75 грн за кг. Ковбаса "Глобине" салямі варено-копчена коштує на сьогоднішній день 224 грн за кг, тоді як 460 г ковбаси продається у супермаркетах за 124,97 грн.
Раніше повідомлялося, що з початку зими ціни на овочі з теплиць стрімко полетіли вгору.