Today.ua

Україна отримала інноваційні системи ППО Skynex від Німеччини

Україна отримала батарею систем протиповітряної оборони компанії Rheinmetall Italia. Військову допомогу на 174 млн доларів профінансував уряд Німеччини.

Контракт про постачання ППО Skynex підписали у грудні 2022 року, а за рік її доставили до України.

Зенітний комплекс Skynex - це новітня система ППО з радаром з дальністю дії 50 км, чотирма гарматами, оснащеними радаром стеження та електрооптичними датчиками. Вона використовує снаряди 35-мм, а швидкість стрілянини - 1000 за хвилину. Кожен має датчик, який контролює своєчасну роботу. Дальність ураження мети – 4 км.

Боєприпаси системи розкриваються при наближенні до цілі, випускають сотні вольфрамових циліндрів, які формують руйнівну хмару.

Генеральний директор компанії Rheinmetall Italia Алессандро Ерколані зазначив, що Skynex добре працює в Україні, але для подальшого вдосконалення системи потрібно отримати відгуки.

Топ-менеджер підкреслив, що Skynex, зокрема, розробили для боротьби з баражерними боєприпасами та безпілотними літальними апаратами (дронами).

"Перевага системи у тому, що вона була розроблена для боротьби з малими, низькими та повільними загрозами, і вона економічно ефективна, як порівняти з використанням ракети вартістю мільйони, щоб знищити безпілотник", - пояснив Ерколані.

Друга батарея ППО Skynex надійде до України у березні 2024 року.

Військові аналітики запевнили, що система суттєво посилить протиповітряну оборону та дозволить ефективно протистояти крилатим ракетам та безпілотникам, які регулярно спрямовують на нашу територію російські окупанти. Skynex вже успішно застосовували у бойових умовах на Близькому Сході.

Нагадаємо, чому Україна отримала обмежену кількість ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ