Today.ua

У Росії та Україні визначилися з роком завершення повномасштабної війни

Глава ГУР Кирило Буданов зробив заяву про завершення повномасштабної війни. Він спрогнозував рік закінчення бойових дій.

Український воєначальник заявив, що у росії визначилися з датою закінчення повномасштабної війни в Україні. Країна-агресор не має наміру продовжувати її наступні два роки. Проте у 2024-му протистояння збережеться.

"Можу вам єдине сказати: планів вести війну в 2025 році у РФ станом на даний момент немає. Можливо, до кінця 2024 року, якщо нічого не зміниться, вони це коригуватимуть. Але поки планів таких у них немає, - зазначив Кирило Буданов. 

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони заявив, що російські окупанти мають проблеми з ресурсами. Війна дорого коштує Москві. Буданова цікавить, коли у РФ зрозуміють, що вона "не гумова". І навіть величезні ресурси закінчуються.

"Народу багато. Дарма, що живуть вони без світла, газу, туалетів у будинках та інших благ цивілізації. Житимуть так і надалі, бо всі гроші йдуть на війну з Україною", - зазначив генерал-лейтенант. Він додав загальновизнаний факт – ми воюємо за чужі гроші, а рашисти – за свої, причому вони їх прискіпливо рахують, хоча здається, що це не так.

Український бізнес також має припущення щодо завершення війни. Американська торгова палата в Україні провела опитування "Ведення бізнесу у військовій Україні: річні підсумки та прогнози". За його підсумками з'ясувалося, що більшість вітчизняних компаній-членів цієї організації очікують на завершення війни найближчим часом.

У першій половині грудня ТП поцікавилася думками 108 топ-менеджерів та керівників. 40% респондентів вважають, що бойові дії закінчаться 2025 року. Ще 24% налаштовані оптимістичніше – на 2024 рік.

74% компаній, незважаючи на економічну кризу через війну, вдалося досягти запланованих фінансових результатів у 2023 році. 46% компаній-членів палати сподіваються у 2024 році збільшити свої доходи.

55% опитаних заявили, що чисельність співробітників залишиться незмінною, а 33% мають намір розширити штат.

Компанії вважають, що влада має посилити національну безпеку та забезпечити розмінування території, провести судову реформу, забезпечити якісну логістику та вдосконалити податкове законодавство.

Раніше у ВСУ заявили, що війна може вийти за межі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ