Today.ua

У Пентагоні назвали терміни постачання в Україну озброєння з нового пакету допомоги

У Міністерстві оборони США назвали терміни постачання озброєння армії України в рамках першого цього року пакету військової допомоги. Це станеться за лічені дні.

Пентагон повідомив про виділення озброєнь та боєприпасів Україні на суму 1 млрд доларів. Ця заява була зроблена відразу після того, як президент Джо Байден підписав затверджений Конгресом документ.

На додаток, у Міноборони США повідомили, що значну частину номенклатури з першого пакету військової допомоги вже розміщено на складах у Польщі та Німеччині й тепер вона почне рух у бік фронту.

Окремо наголошувалося, що першими будуть поставлені найнеобхідніші нашим захисникам артилерійські снаряди та ракети для комплексів ППО.

Сьогодні прессекретар Пентагону Патрік Райдер розповів, коли все це опиниться на фронті.

"Ми вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів та обладнання, яке, як я вже казав, буде доставлено протягом кількох днів, якщо не раніше", - заявив генерал Райдер.

Він окремо зазначив, що боєприпаси вже в дорозі, але транспортування деяких видів озброєння вимагатиме дещо більшого часу.

Нагадаємо, США виділили Україні майже 61 млрд доларів, з яких 23 млрд буде витрачено на військові постачання. У першому пакеті допомоги в Україну прийдуть:

Очікується, що на сьогоднішньому засіданні формату "Рамштайн" США оголосять про найбільший в історії пакет військової допомоги для України на суму 6 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ