Today.ua

У Києві стартував опалювальний сезон: коли увімкнуть батареї в інших областях

У Києві розпочався новий опалювальний сезон. Батареї включили до об'єктів соціальної інфраструктури: дитячих садків, шкіл та лікарень за заявками керівників. Стало відомо, коли з'явиться тепло у будинках решти українців.

У Кабміні повідомили, що Україна практично повністю готова до опалювального сезону. Найближчими тижнями опалення масово включатимуть у всіх населених пунктах, що знаходяться на підконтрольній території. За даними на 1 жовтня, об'єкти ЖКГ було підготовлено на 99%.

Глава мінінфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що опалення включатимуть відповідно до погодних умов. У деяких громадах уже розпочали цей процес.

В Україні опалювальний сезон традиційно розпочинається 15-16 жовтня, але рішення ухвалюють, враховуючи температуру повітря на вулиці. Дати початку подачі тепла в різних містах можуть відрізнятися – ситуації розглядають місцева влада, яка орієнтується на погоду.

За нормами, які діють у нашій країні, для включення батарей у приміщеннях потрібно, щоб середньодобова температура щонайменше три доби була нижчою за 8°C.

Скільки буде коштувати опалення в Україні

Споживачів запевнили, що тарифи на електроенергію, газ та опалення до кінця опалювального сезону переглядати не будуть. Вони точно залишаться на нинішньому рівні до квітня 2024 року.

Нагадаємо, що тариф на газ зафіксовано на рівні 7,96 грн. Депутат Верховної Ради Данило Гетманцев зазначив, що тариф на тепло визначатиметься за формулою. Її зменшили до 16 390 грн за тисячу кубів – замість 38 325 грн. Остаточні тарифи формуються окремо для кожного регіону – залежно від постачальника та наявності лічильників у будинку.

Раніше повідомлялося, що в одній галузі України тариф на водопостачання зросте на 80%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ