Today.ua

У ГУР попередили про підготовку нової ІПСО Кремля

У Головному управлінні розвідки з'ясували плани ворога щодо проведення чергової інформаційної спецоперації проти України. Цього разу Кремль має намір брехати про наших спецпризначенців у Судані.

Пресслужба ГУР Міноборони у своєму каналі Telegram повідомила, що Москва має намір заявити про те, що українські бійці Сил спеціальних операцій воюють у Судані, використовуючи західну зброю.

Наші розвідники з'ясували, що Кремль проплатив кілька замовних публікацій у пресі північноафриканських держав. Вони, зокрема, демонструватимуть сфабриковані фото нібито американської зброї.

Після цього Кремль має намір звинуватити західні країни в безконтрольності озброєнь, що поставляються Україні. Ще одним завданням ІПСО, за задумом її авторів зі Старої площі, є погіршення відносин між Києвом та західними партнерами.

Також спецоперація буде спрямована і на український народ, який має обуритися тим, що наші спецназівці діють у Судані, тоді як країна переживає великомасштабне вторгнення сусідньої країни.

"Україна та Сили Оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї", - про всяк випадок нагадали в ГУР.

Зазначимо, однією з головних ІПСО Кремля останнього часу є те, що Росія готується до ще однієї спроби взяти Харків. Формування з'єднань, здатних загрожувати настільки великому місту, не підтверджують ані ГУР, ані Генштабі.

Раніше дуже популярним "вкидом" був повторний похід на Київ. Для російської армії у її нинішньому стані, за заявою наших військових, це було б суїцидальним кроком. Нагадаємо, навіть білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що кордон України на північ від столиці надійно укріплений і майже неприступний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ