Today.ua

У ДТЕК повідомили про новий спосіб фіксації показань електролічильників

ДТЕК "Київські електромережі" анонсувала новий спосіб фіксації показань лічильників електроенергії. У компанії вважають, що це зробить процес зручнішим для споживачів.

Тепер контролери будуть не тільки вносити дані в електронну базу, але й робитимуть фотографію лічильника, щоб у компанії ДТЕК змогли перевірити достовірність даних. Це також убезпечить споживача від можливої помилки контролера.

У компанії зазначили, що клієнт має кілька способів подачі даних лічильника. Це можна зробити в особистому кабінеті на сайті постачальника електроенергії, зателефонувавши до кол-центру або скориставшись в одному з месенджерів ботом оператора системи розрахунку.

Також раніше повідомлялося, як вдвічі заощадити на споживанні електрики. Для цього можна встановити двозонний лічильник, який розраховує тариф залежно від часу.

Наразі в країні діє тариф 2,64 грн/кВт-год, але за наявності такого приладу обліку в період 23.00-7.00 він буде на 60% меншим – 1,05 грн/кВт-год.

Компанії вигідно, щоб клієнт користувався енергомісткими приладами в цей час, оскільки загальне споживання в даний період низьке і не створюється великого навантаження на мережі.

Замінити звичайний лічильник на двозонний можна після подання заяви до Обленерго. У компанії ДТЕК зазначають, що встановлення нового приладу обліку має сплатити споживач, але це швидко окупиться.

Також нагадаємо, що останнє підвищення тарифу на електроенергію відбулося 1 червня минулого року. До цього він становив 1,44 грн/кВт-год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ