Today.ua

Тарифи на воду можуть підвищити у 2024 році: скільки доведеться платити за послугу

2024 року в Україні може відбутися підвищення тарифів на водопостачання. Скільки коштуватиме кубометр холодної води мешканцям великих міст після можливого подорожчання?

Ще 2023 року розпочалися розмови про те, щоб підвищити тарифи на воду. Але тоді уряд на чолі із прем'єр-міністром виступили проти зростання цін. Поки що немає офіційної заяви про те, що подорожчання води відбудеться. Але така ймовірність існує, оскільки на її вартість впливає одразу кілька факторів, у тому числі зростання ціни на електроенергію.

30 січня 2024 року відбулося нове засідання Національної комісії з енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), під час якого було обговорено питання підвищення тарифів на водопостачання. Тоді йшлося про два етапи зростання цін, перший із яких може статися вже 1 квітня.

Як підрахував OBOZ.UA, тарифи можуть стати такими:

Але в червні вартість холодної води знову може зрости:

Відмічається, що водоканали не можуть більше працювати за старими тарифами через подорожчання електроенергії, палива та обладнання, збільшення витрат на зарплати, ремонти та закупівлю реагентів. Тому й може відбутися ріст цін на воду.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які тарифи на воду можуть встановити у Києві, Вінниці та інших містах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ