Today.ua

Storm Shadow і не тільки: Британія оголосить про найбільший в історії пакет допомоги Україні

Великобританія готується оголосити про найбільший у своїй історії пакет військової допомоги Україні. У тому числі ЗСУ отримають ракети великої дальності Storm Shadow.

Сьогодні прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак відвідає Польщу. Очікується, що під час цього візиту він оголосить про надання Україні пакету військової допомоги на 500 млн фунтів стерлінгів. У Лондоні називають його найбільшим в історії.

У британському уряді повідомили, що Збройним силам України поставлять 1600 ударних ракет та протиракет для комплексів ППО. У тому числі буде передано ракети Storm Shadow великої дальності.

Нагадаємо, цими ракетами наші захисники вражають цілі у Криму та на окупованих територіях Донбасу, глибоко за лінією фронт.

Також у пакет увійдуть 400 одиниць техніки:

Для покращення можливостей з форсування річок до ЗСУ поставлять 60 рейдових човнів та водолазних катерів, а також морські гармати. Ще Великобританія поставить Україні 4 млн набоїв до стрілецької зброї.

Таким чином загальна допомога, яку Лондон надав цього року нашим військовим, становитиме 3 млрд фунтів стерлінгів.

"Цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його відважній нації більше необхідних засобів, щоб викинути Путіна та відновити мир і стабільність у Європі", - сказав Ріші Сунак.

Британський прем'єр сьогодні зустрінеться у Варшаві з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та своїм польським колегою Дональдом Туском. Вони обговорюватимуть російську агресію та заходи щодо зміцнення безпеки в Європі.

Нагадаємо, сьогодні Сенат Конгресу США має ухвалити закон про допомогу Україні на 61 млрд доларів. Президент США Джо Байден обіцяв негайно підписати документ, щоб постачання зброї розпочалося якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ