Today.ua

Стало відомо, хто отримає житло за державний кошт під час війни

Попри війну та масштабну руйнацію в Україні, деякі громадяни усе ж можуть отримати житло за державний кошт. Так, цьогоріч уряд виділив 5,5 млрд гривень на житло для військових. І вже 700 військовослужбовців отримали на свої рахунки гроші для придбання власного помешкання.

Про те, скільки осіб отримають цьогоріч квартири за державний кошт, і хто може претендувати на нього, розповів перший заступник міністра у справах ветеранів, Герой України Олександр Порхун.

Йдеться про житло для військовослужбовців. Саме вони навіть під час війни мають право на безоплатне забезпечення житлом. До речі, ще в довоєнному 2021 році 1300 військових отримали гроші на закупівлю власного житла. А цьогоріч у бюджеті виділено 5,5 млрд гривень на власні квартири для чотирьох категорій військових.

Відповідно до підрахунків, зроблених у Мінветеранів, цих грошей має вистачити для придбання житла 2300 родинам військовослужбовців.

"У цьому році на 5,5 млрд ми розраховуємо, що своє житло придбає приблизно 2300 родин, які потребують житла", — розповів Порхун.

Хто має право отримати житло за державний кошт

До тих, хто може претендувати на безплатне житло, належать військовослужбовці та члени їхніх сімей.

Загалом є чотири категорії таких громадян, які можуть претендувати на квартиру, отже й виділення житла для них регулюється чотирма урядовими постановами.

"Безпосередньо у Міністерства у справах ветеранів України є чотири житлові субвенції на різні категорії для учасників бойових дій", — каже чиновник.

Отже, до цих категорій належать:

Нагадаємо, українцям повертатимуть гроші за ремонт житла, зроблений за власний рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ