Today.ua

Signal може виявитися більш безпечним месенджером, ніж WhatsApp та Telegram

Серед користувачів Мережі набирає популярності месенджер Signal, який велика кількість експертів вважає більш надійним, ніж звичні українцям WhatsApp та Telegram. Причина в тому, що Signal примусово використовує end-to-end encryption (E2EE) шифрування не тільки в особистому листуванні, але і в групових чатах. Наприклад, у Telegram це відбувається лише у разі персонального спілкування.

До того ж Signal зберігає листування на пристрої користувача, а не на своїх серверах, що також підвищує конфіденційність абонентів.

Signal, як і інші сучасні месенджери, можна встановити як на переносний девайс, так і на персональний комп'ютер. Воно було випущено групою ентузіастів ще 11 років тому на некомерційній основі. З того часу формат діяльності організації не змінився – вона існує виключно на пожертвування користувачів.

У месенджері можна обмінюватися повідомленнями, здійснювати дзвінки (у тому числі з використанням відеозв'язку). Характерною особливістю Signal є можливість автоматичного видалення фото та відео, надісланих абоненту, після їх перегляду.

Розробники Signal запевняють, що єдина інформація, яку збирає програма, – номери телефонів. Більшість відомих месенджерів вивчають метадані, щоб настроїти рекламні повідомлення під користувача.

У Signal можна створювати групові чати чисельністю до 1000 осіб, а також повідомляти співрозмовнику своє місцеперебування.

Як і широко відомий Telegram, месенджер Signal використовує номер телефону абонента як його ідентифікатор. Це дозволяє користувачам бачити, хто з їх контактів також користується даним додатком.

Втім, користувач має можливість відмовити у доступі до списку контактів, але у цьому разі нових співрозмовників доведеться додавати вручну.

Нагадаємо, у ГУР Міноборони заявили, що Telegram загрожує безпеці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ