Today.ua

У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

В одній із країн ЄС парламент дав дозвіл на відрахування дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків. Раніше для того щоб відрахувати дітей із навчального закладу, була потрібна заява від їхніх батьків. Однак тепер законодавчий орган країни цю умову усунув.

Йдеться про Естонію. Заборону на відрахування дітей українських біженців зняв Рійгікогу (естонський парламент). Про це повідомляє естонське видання ЕRR.

Звісно, відраховувати всіх дітей біженців не будуть. Ті, хто проживає в Естонії, має там статус тимчасового притулку і нікуди звідти не виїжджав, можуть бути певні: їхні діти й надалі отримуватимуть ті самі освітні послуги, що й діти корінного населення.

Однак у біженців, які покинули межі країни, забравши своїх дітей і не повідомивши естонські органи влади про нове місце свого перебування, можуть виникнути проблеми з подальшим навчанням дітей. Їхніх дітей просто відраховуватимуть зі шкіл, дитсадків та інших освітніх установ.

При цьому, якщо вони повернуться в Естонію і захочуть знову поновити своїх дітей у школі або дитсадку, то у них можуть виникнути проблеми. Законодавчі зміни, внесені естонським парламентом, дають владі всі підстави для виключення дитини, про яку немає даних у регістрі народонаселення, і яка реально не проживає в країні.

Нагадаємо, українських біженців, які перебувають у Німеччині, закликають переїжджати в інші країни. У Німеччині вже не вистачає місць для розміщення наших співгромадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ