Today.ua

Біткоїн “втомився“ після чергового рекорду та обвалився відразу на 6 тисяч доларів

Після історичного рекорду, який було зафіксовано у четвер, 14 березня, в п'ятницю біткоїн обвалився одразу більш ніж на 6 тисяч доларів. Ще вчора його максимальна вартість була зафіксована на рівні $73 803, а сьогодні на момент написання цього матеріалу він торгується близько $67,5 тисячі.

Про стрімке падіння вартості головної криптовалюти свідчать дані CoinMarketCap.

За добу зниження вартості біткоїна склало понад 7%. Перед цим зниженням він зростав доволі тривалий час. Причому протягом чотирьох попередніх днів він щодня встановлював новий рекорд. Таким чином, вийшовши на рекордний показник $73 803, біткоїн трохи "втомився" і дозволив собі обвалитись.

"Біткоїн має усталену історію нестабільності після досягнення рекорду", - поділився старший ринковий аналітик City Index Метт Сімпсон.

Отже, хапатися за серце і шукати в аптечці заспокійливе власникам криптогаманців не варто. Кілька тисяч доларів вгору-вниз - цілком буденне коливання для цифрової валюти.

А якщо врахувати, що 2010 року один біткоїн коштував $0,0025, то градація його вартості більш ніж очевидна.

І навіть після падіння на 6 тисяч доларів зараз біткоїн коштує на 60% вище, ніж рік тому. Капіталізація ринку біткоїна безперервно зростає після створення нових спотових біржових фондів. Загалом, біткоїн зараз на підйомі, і навряд чи щось може серйозно вплинути на його бичачий ринок.

Нагадаємо, відомий американський підприємець та автор книг з фінансової грамотності Роберт Кійосакі вважає, що вартість одного біткоїна може сягнути $300 тисяч уже поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ