Today.ua

В Україні готують заборону відключення електроенергії для шести категорій споживачів

В Україні вирішили заборонити обмеження у подачі електроенергії для шести категорій громадян. Йдеться про осіб, які відповідають критеріями вразливості та потребують підтримки держави.

Відповідний проект урядової постанови розробило Міністерство соціальної політики. Йдеться про українців, яким мають підключати електроенергію першочергово. Запропоновано не відключати їм електроенергію навіть за наявності заборгованості за цю комунальну послугу.

Йдеться про наступні категорії споживачів:

Українці, які відповідають зазначеним критеріям уразливості, мають оформити відповідний статус. Для цього їм потрібно особисто або в онлайн-форматі через особистий кабінет на офіційному сайті постачальника універсальних послуг звернутися із заявою про взяття на облік та застосування спеціальних заходів захисту.

Нагадаємо, що в Україні з 1 жовтня вирішили перерахувати усі житлові субсидії. Розмір державної допомоги на оплату комуналки збільшиться через початок опалювального сезону. Деяким споживачам розмір виплат перерахують автоматично, а решті доведеться наново подавати документи.

В Україні очікується повернення вимкнень світла в опалювальний період. Це повязано з можливими ушкодженнями об'єктів критичної інфраструктури. В Укренерго закликали споживачів подбати про забезпечення своїх потреб, заздалегідь купивши генератори та акумулятори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ