Today.ua

П'ять фур: Молдова направила в Україну понад 75 тонн гуманітарних вантажів

Молдова направила до України партію гуманітарних вантажів загальною вагою понад 75 тонн. П'ять фур рушили сьогодні до нашого кордону.

15 листопада 2023 року Україна передала Молдові список товарів, за якими розраховувала отримати допомогу від сусідів. З того часу загальна сума постачань склала 6,7 млн доларів, цього разу – $250 тисяч.

П'ять вантажних автомобілів доставлять в Україну товари медичного призначення, включаючи системи переливання крові, а також продовольство довгострокового зберігання та електрогенератори.

Нещодавно віцеспікер Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч зі своєю молдавською колегою Дойною Герман і подякувала за все, що сусіди зробили для України, яка б'ється з російським агресором.

Кондратюк зазначила, що допомога надходить попри непросту ситуацію у самій Молдові. Окрім цього, сусідня держава стала тимчасовим притулком для майже 100 українських жінок та дітей.

Минулого літа Кишинів також надав допомогу у подоланні наслідків руйнування росіянами греблі Каховської ГЕС. Для цього в Україну було направлено гуманітарні вантажі на суму 200 тисяч євро.

Президент Молдови Майя Санду під час візиту в Україну у листопаді заявила, що її країна уникла окупації російською армією виключно завдяки українським силам оборони.

Втім, загрозу для сусідів не знято. На 28 лютого у Придністров'ї, яке є сепаратистським проросійським анклавом на території Молдови, заплановано з'їзд місцевих "депутатів" усіх рівнів. Є підстави вважати, що під час цих зборів буде прийнято звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням прийняти бунтівну територію до складу Росії.

Нагадаємо, сьогодні президент Франції Емманюель Макрон допустив введення військ НАТО в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ