Today.ua

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot та ракети для ППО

У Міністерстві оборони Німеччини повідомили про передачу Силам Оборони України ще одної системі Patriot. Також буде поставлено ракети до тих систем ППО, які вже є на озброєнні нашої країни.

Це вже третя система Patriot, яку ФРН передає Україні для захисту міст та енергетичних об'єктів. Загалом у Німеччини їх було 12.

З цього приводу шпильку на адресу США відпустив військовий оглядач видання BILD Юліан Рьопке.

"Німеччина віддає свій третій Patriot із дванадцяти, а США дають нуль систем Patriot із шістдесяти", - написав Юліан Рьопке.

Нагадаємо, що система Patriot включає вісім пускових установок на чотири ракети кожна. Особливістю цього виду озброєнь є можливість збивати балістичні ракети.

Президент Володимир Зеленський подякував федеральному канцлеру ФРН за рішення передати систему ППО Україні.

"Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", - написав Зеленський.

Президент повідомив, що Німеччина також поставить Україні ракети для систем ППО, які охороняють небо нашої країни.

Збільшення кількості систем ППО сьогодні є найважливішою метою військово-політичного керівництва України. Президент Володимир Зеленський та глава МЗС Дмитро Кулеба неодноразово на різних майданчиках та в особистому спілкуванні із закордонними політиками просили допомогти Україні захиститися від варварських бомбардувань з боку агресора.

4 квітня після Ради Україна-НАТО Кулеба повідомив, що Німеччина пообіцяла у найкоротший термін знайти для України нові системи Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ