Today.ua

Не лише за борги: українцям розповіли, за які порушення можуть вимкнути електроенергію

В Україні зняли мораторій на вимкнення боржників від електропостачання. Але залишитися без світла можуть не лише ті, хто регулярно не платить за послугу.

У АТ "Прикарпаттяобленерго» нагадали українцям про те, що деякі споживачі електроенергії можуть бути відключені від електромереж, навіть якщо справно оплачують комунальні послуги. І це стосується тих людей, які не допускають контролерів до лічильників чи інших вимірювальних приладів.

У повідомленні підприємства йдеться про те, що всі споживачі зобов'язані надавати безперешкодний доступ до вузла обліку після того, як працівником служби було пред'явлено посвідчення. Про це йдеться в Правилах роздрібного ринку електричної енергії. Відповідно до нього, доступ до лічильника може знадобитися:

"Якщо споживач протягом двох розрахункових періодів не підпускає енергетиків до лічильника, то такий факт фіксується актом про недопуск та стає причиною, щоб частково чи повністю припинити електропостачання для споживача", - зазначили співробітники підприємства.

Але є й інші причини для відключення, про які раніше повідомили у "Львівобленерго". Вимкнути світло можуть тим споживачам, які:

Нагадаємо, що у YASNO повідомили про можливість зафіксувати тариф та економити на оплаті рахунків за світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ