Today.ua

НБУ змінив правила купівлі валюти: скільки доларів можна купити в обмінниках

В Україні більше не діють обмеження щодо придбання іноземної валюти, зокрема доларів. НБУ дозволив купувати її стільки, скільки потрібно.

Нові правила Нацбанку почали діяти з 1 грудня 2023 року. Раніше в Україні можна було купити обмежену кількість валюти.

Депутат ВРУ від "Слуги народу" Данило Гетьманцев уточнив, що обсяг продажу для кожного банку визначався як сума кількох складових:

У НБУ вважають, що скасування обмежень позитивно вплине на стан ринку. Очікується, що вона сприятиме мінімізації різниці між безготівковим та готівковим курсами, а також підвищенню стійкості валютного ринку та стабілізації курсових очікувань.

Як зміниться курс долара найближчим часом

Банківський сектор вже наступного тижня очікує на значні зміни курсу готівкового долара.

Прогнозується подорожчання у продажу та здешевлення у купівлі. У період з 25 по 31 березня американський долар буде коштувати в межах 38,5-40 грн.

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий повідомив, що різниця між курсами купівлі та продажу буде змінюватись у межах 80 копійок – 1 гривні.

За прогнозом аналітика, останній тиждень березня буде очікувано врівноваженим і досить спокійним, незважаючи на практично щоденні курсові зміни.

Нагадаємо, що долари з пошкодженнями – порізами, надривами та забрудненнями приймають зі сплатою комісії. Послугу ікассо надають окремі банки.

Раніше стало відомо, що НБУ вирішив змінити правила обміну пошкоджених гривневих купюр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ