Today.ua

Нардеп повідомив, чи будуть в України гроші на виплату зарплат та пенсій

Депутат Верховної Ради Валентин Наливайченко повідомив, що в Україні є гроші на виплату пенсій та зарплат бюджетникам. Також він розповів про джерела фінансування соціальних статей бюджету.

В умовах, коли економіка України третій рік потерпає від війни, на перший план у забезпеченні соціальних зобов'язань держави виходить іноземне фінансування. За словами Валентина Наливайченка, сьогодні пенсії та зарплати у бюджетній сфері фінансуються Євросоюзом та міжнародними фінансовими установами.

"Європейська комісія затвердила План України.І за цим планом пенсії та зарплати українців повністю будуть профінансовані, як і раніше фінансувались, за рахунок допомоги Європейського союзу та за рахунок залучення коштів зі Світового, Європейського та інших банків", - розповів народний депутат.

Наливайченко також повідомив, що цей План, розроблений Європейською комісією, передбачає фінансування десяти масштабних інвестиційних проєктів у нашій країні.

Вони стосуються відновлення знищеного житла українців та об'єктів енергетики.

"Це величезні гроші. Це те, що надається. Такий план для України затверджено на кілька років уперед", - заявив Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, наприкінці лютого Європейський парламент затвердив Ukraine Facility Plan. На його реалізацію виділено 50 млрд євро. Щомісяця Україна отримуватиме по 1,5 млрд євро протягом чотирьох років.

Україна вже отримала у березні 4,5 млрд євро у рамках угоди про перехідне фінансування. Ще 1,5 млрд євро надійде від Євросоюзу у квітні. Подальше фінансування у рамках програми Ukraine Facility залежатиме від оцінки Європейською комісією виконаних індикаторів. Тобто реформ у державному секторі, які мають сприяти покращенню державного управління, зниженню рівня корупції та покращенню інвестиційного клімату в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ