Today.ua

На фронті з'явилися українські боєприпаси: військовослужбовці ЗСУ розкрили деталі

На фронті з’явилися боєприпаси українського виробництва. Військовослужбовці ЗСУ розкрили деталі. Наголошено, що це предмети озброєння високої якості.

Бригада Лицарів Зимового походу понад рік захищає околиці Бахмута. Бійці показали, як стріляють мінами, що виробляються на вітчизняних підприємствах.

Вказано, що боєприпаси калібру 120 мм давно в дефіциті на передовій, тому що вони використовуються частіше. Це перша зброя, яку застосовують мінометники для захисту піхоти. Військовослужбовці сплять по три години на добу – і це вважається розкішшю. Протягом штурмів їм доводиться не спати тижнями.

Військовослужбовець 28 ОМБР на ім'я Дмитро порівняв свої будні з нескінченним робочим днем. Командир підрозділу Артем Холодкевич показав боєприпаси, якими обороняються бійці. Там міни як іноземного, так і українського виробництва. Він висловив упевненість у тому, що наші - кращої якості.

Повідомляється, що боєприпаси не відрізняються від радянських аналогів. Вони стали гарною заміною тим, які доставляють з європейських країн – як за силою вибуху, так і за ефективністю.

"І те, що збільшилася їхня кількість, ми можемо більше вражати ворога", - цитує захисника ТСН.

Ще один військовослужбовець Артем уточнив, що в армії вже 15 років. Йому не завадило вирушити на фронт навіть серйозне поранення. У нього одна нога частково протезована. Каліцтво отримане у Херсонській області. За словами бійця, російські окупанти на тому напрямі всюди залишали вибухонебезпечні пастки.

Рашисти з артилерії цілодобово засипали українські позиції. І зараз, під Бахмутом, ситуація набагато спокійніша.

Раніше повідомлялося, що в Україні з'являться 27 центрів рекрутингу у ЗСУ. Стало відомо, як це вплине на мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ