Today.ua

Мобілізація в Україні: які хвороби більше не є причиною для звільнення від призову

Міноборони оновило перелік хвороб, що визначає придатність призовників до військової служби. Тепер багато діагнозів, які давали військовозобов'язаним статус обмежено придатних, більше не є приводом для звільнення від військової служби.

Наприкінці серпня список хвороб, згідно з якими раніше військовозобов'язані вважалися непридатними до служби, повністю оновили, і всі "спірні" статті були видалені. Безперечно, тепер мобілізація в Україні проходитиме активніше, а чисельність чоловіків, непридатних до військової служби, значно скоротиться.

Також було ослаблено вимоги до стану здоров'я для військовослужбовців десантно-штурмових військ та морської піхоти. Це означає, що військовозобов'язані, які раніше вважалися непридатними для служби в десанті, тепер можуть бути визнані придатними.

Які захворювання більше не є причиною для звільнення від мобілізації

Цілком придатними ВЛК визнаватимуть усіх чоловіків з такими захворюваннями:

Відповідно до нових змін встановлюється новий підхід до придатності військовозобов'язаних до служби. Це дозволяє розглядати кожного призовника індивідуально з урахуванням стану здоров'я та специфіки майбутньої служби.

Раніше у ВСУ роз'яснили, як визначають ступінь придатності призовників до військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ