Today.ua

Глава Укренерго закликав українців готуватися до відключень світла влітку

Глава Укренерго Володимир Кудрицький дав невтішний прогноз на літній період. За його словами, відключень світла навряд чи вдасться уникнути, і українцям слід до цього приготуватися.

Володимир Кудрицький пояснив, що вже зараз енергосистема країни має великий дефіцит. Поки що його вдається компенсувати шляхом імпорту з країн ближнього закордоння. Проте влітку ситуація може погіршитись.

Українська енергосистема може виявитися нездатною прийняти достатню кількість електрики від партнерів. Нагадаємо, влітку значно збільшиться енергоспоживання внаслідок активного використання електроприладів, що використовуються для охолодження.

"У такій ситуації, скільки б ми не попросили аварійної допомоги і скільки б не залучили імпорту, цього все одно може не вистачити", - пояснив глава Укренерго.

Кудрицький нагадав, що влітку Укренерго проводить масштабні ремонтні роботи на об'єктах української енергетики. Тобто частина з них на якийсь час зупинятиметься, що також посилить дефіцит електрики.

Він розповів, що такі роботи вже розпочато на атомних електростанціях.

Глава Укренерго зазначив, що наразі потреби у запровадженні повсюдних графіків відключення світла для побутових споживачів немає. Вони діють лише у Харківській області. Її енергосистема найбільше постраждала під час весняних масованих атак ракетами та дронами з боку російської армії.

Проте, за словами Кудрицького, громадяни в інших регіонах мають бути готовими до такого розвитку подій.

Нагадаємо, напередодні ввечері Укренерго запроваджувало графіки відключень світла у всіх областях України для бізнесу та промисловості. Компанія закликала їх шукати альтернативні джерела живлення на період із 18:00 до 22:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ