Today.ua

“Фронт може обвалитися“: стало відомо про посилення мобілізації в Україні

В Україні посилилася мобілізація, і для цього є серйозні причини. Ветеран АТО Євген Дикий, який очолює Національний антарктичний науковий центр, назвав головні ризики для нашої армії.

Військовий експерт звернув увагу на велику кількість бійців, які втомились на фронті. Потрібна ротація, яку складно провести. Сили захисників вичерпуються, вони виснажені фізично та морально.

"Люди, які відвоювали 1,5-2 роки, вже фізично і морально зношені, хоч би як цинічно це звучало. Однак їх не можна просто відпустити додому, не замінивши кимось, тому що тоді фронт просто обвалиться", - зазначив Дикий.

Контрнаступ не став таким ефективним, як очікувалося, не через відсутність допомоги США чи ЄС. Проблема у нестачі людей. ЗСУ не може постійно перебувати в обороні, тому що ситуація з підтримкою може погіршитися будь-якої миті. Євген Дикий попередив про небезпеку, яка йде від лідера рашистів.

"Чого ми дочекаємось у глухій обороні? Того самого 2025 року, на який робить ставку Путін, щоб наростити сили та повністю нас захопити", - зазначив експерт.

На думку Дикого, потрібно не лише замінити втомлених військовослужбовців, а й збільшити армію. В Україні зараз мільйон бійців, а у російських окупантів лише на передовій понад 450 тисяч військовослужбовців. А також є тилові війська, медичний, технічний та інший персонал. Аналітик вважає, що потрібно виправити помилки мобілізації у 2024 році, щоб загарбники отримали хорошу відсіч.

Нагадаємо, що в Україні почали масово вручати повістки військовозобов'язаним чоловікам у спортзалах: співробітники ТЦК розпочали "рейди" у західному та східному регіонах країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ