Today.ua

Байден зробив заяву щодо участі армії США у війні в Україні: “Ми не можемо покинути Україну, і ми її не покинемо“

Американський президент Джо Байден заявив, що США не покинуть Україну і надалі всебічно підтримуватимуть її, доки триватиме війна в нашій країні.

"Ми міцно стоїмо з Україною і стоятимемо поряд з ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну, і ми її не покинемо", - наголосив президент США.

Водночас американський гарант не бачить можливості для безпосередньої участі військових США у цій війні. Тобто Америка і надалі надаватиме нам військову допомогу у вигляді зброї і коштів на озброєння. Але американські військові не братимуть участі у збройному зіткненні на території нашої країни. На цьому президент США наголосив окремо.

"Немає американських солдатів, які воювали в Україні. Я налаштований це так і залишити", - акцентував Джо Байден.

Водночас він зауважив, що американські військові спеціалісти і так присутні в Україні. Вони навчають українських військових навичкам використання сучасної західної зброї, яку постачають нам США та інші партнери. Однак безпосередньої участі у бойових діях вони не беруть і не братимуть.

Байден також поділився деталями розмови з Путіним, яка свого часу відбулася між ними у Швейцарії. Путін тоді не приховував сподівань на швидкий розвал НАТО. Але американський президент сказав російському, що він марно плекає такі надії, і замість "фінляндизації" України він отримає "НАТОвізацію" Європи.

Нагадаємо, Зеленський розповів, що втрати України у війні могли бути значно меншими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ