Криза на кордоні з Польщею: у ДПСУ назвали кількість заблокованих фур

Автор: Корнєєв Ігор

Польські фермери продовжують перешкоджати транзиту вантажного транспорту на кордоні з Україною. Наразі на пунктах пропуску перебувають близько 2200 транспортних засобів цього класу.

Криза на кордоні з Польщею: у ДПСУ назвали кількість заблокованих фур - today.ua

В ефірі українського телебачення прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що блокування зазнали пропускні пункти "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краковець".

Насамперед протестуючі агровиробники заважають руху автівок, які прямують з України до Польщі, повідомляє Демченко. Протягом останніх кількох днів жодного вантажного автомобіля не було пропущено на пункті пропуску "Ягодин".

Втім, у зворотний бік рух також значно ускладнений. За минулу добу через цей ПП в Україну змогли в'їхати лише 50 фур, через пункт пропуску "Шегині" – 70 вантажних автомобілів.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Криза на кордоні з Польщею: у ДПСУ назвали кількість заблокованих фур

Повідомляється, що протестувальники дозволяють проїхати лише кільком вантажівкам щогодини в обидва напрямки. Проте насамперед вони перешкоджають саме в'їзду до Польщі.

Також зазначимо, що польські фермери 1 березня планують відновити акції протесту на пунктах пропуску у Гребінному, Дорогуську та Корчовій. Можливе розширення блокади і на ПП "Медика".

Аграрії сусідньої країни домагаються посилення перевірок українських перевізників, що було обіцяно їм польським Міністерством інфраструктури. Проте проекту відповідного закону досі немає, тому польські фермери вирішили відновити протести на кордоні з Україною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вони заявляють, що слабкий контроль за потоком сільськогосподарських вантажів з України негативно впливає на вітчизняний агробізнес.

Нагадаємо, Польща змінила термін перебування українських біженців. Відповідний закон підписав президент Анджей Дуда.