Today.ua

У ЗСУ назвали причину відновлення ракетного терору РФ у весняний період

У пресцентрі Сил оборони Півдня України пояснили, з чим пов'язані весняні масовані ракетні удари армії РФ. Наталя Гуменюк назвала можливі пріорітети ворога.

Взимку 2022-23 рр. ворог намагався влаштувати блекаути українським містам, щоб громадяни залишилися без світла, води, тепла та втратили віру в армію і свій уряд. Цієї зими ефективно провести атаки на українську енергетику в Росії не вийшло, але навесні вони взялися за виконання цього завдання з подвійною силою.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк вважає, що цьогорічна тепла зима могла позначитися на пріоритетах ворога. До того ж у Росії на березень були заплановані так звані вибори президента, і в Кремлі вирішили не нагнітати ситуацію, щоб заручитися визнанням підсумків голосування від західних держав.

Зрештою, ставка виправдалася, ніхто з лідерів розвинених світових країн не погодився відмовити Володимиру Путіну у легітимності, попри очевидну фейковість виборів та вбивство опозиціонера Олексія Навального.

Посилення ракетної активності Росії навесні Гуменюк пов'язує із бажанням противника завдати удару по економіці України.

"Зараз, на момент переходу з опалювального сезону на звичайний, росіяни можуть сконцентрувати удари саме на тому, що відновлення роботи промисловості, сільського господарства теж істотно зав'язано на енергетику, зокрема, і робота портової інфраструктури. Може бути, що в пріоритеті у ворога саме такі аспекти", - пояснила Наталя Гуменюк.

Напередодні росіяни провели наймасштабнішу за останній час атаку, запустивши ракети та бойові дрони по українським містам. Внаслідок цього постраждали об'єкти критичної інфраструктури. Серйозних ушкоджень зазнала Дніпровська ГЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ