Today.ua

Як уберегти смартфон від перегріву під час зарядки: п'ять порад

Навіть у такій простій справі як зарядка смартфону, є свої нюанси. Сьогодні ми розповімо вам, як уникнути перегріву пристрою під час цього процесу.

Епоха кіборгів взагалі-то вже настала. Смартфон для багатьох став частиною тіла – люди випускають його з рук хіба що уві сні. Якщо ви так трепетно ​​ставитеся до цього електронного пристрою, забезпечте йому комфортні умови існування.

Смартфон прослужить довше, якщо, наприклад, знати, як правильно заряджати його.

Не забудьте про нього

Майте на увазі, далеко не всі телефони мають функцію зупинки заряджання після досягнення 100%. Вже переповнена батарея може почати нагріватися, що не корисно для гаджета.

Єдиний спосіб протистояти цьому – хороша пам'ять. Вчасно знімайте смартфон із зарядки й все буде добре.

Поспішати нікуди

Вкрай бажано стежити за рівнем акумулятора вашого телефону, щоб розраховувати, коли у вас буде достатньо часу, щоб зарядити його. Швидка зарядка шкідлива для вашого гаджета з тієї ж причини – він перегрівається.

Якщо виходу немає і цим способом доводиться скористатися, принаймні використовуйте спеціальний перехідник, який дозволяє уникнути зайвого нагріву.

Звільніть місце

Під час заряджання телефон нагрівається у будь-якому випадку. Але це буде набагато помітніше, якщо ви не витягнете його з сумочки або покладете на завалений речами стіл.

Звільніть трохи місця для комфортного заряджання телефону. Він буде вам вдячний та прослужить довше.

Скупий платить двічі

Використання дешевих зарядних пристроїв може вийти боком. Фахівці вкрай рекомендують користуватися лише рідними вашій моделі телефону блоками та проводами.

Якщо ви помітили, що через зарядний пристрій телефон сильно нагрівається під час заряджання батареї, швидше за все він не підходить.

Не тягніть із заміною батареї

Батарею власники смартфона змінюють частіше, ніж телефон. Якщо ви відчуваєте, що вона вже стала непридатною, краще не тягніть із заміною. Надмірне нагрівання, яке починає давати зношений акумулятор, може пошкодити чутливі елементи в архітектурі вашого гаджета. Тоді заміною батареї ви вже не обійдетесь.

Нагадаємо, раніше ми давали пораду, як здійснити блокування викраденого чи втраченого смартфона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ