Today.ua

Під час нічної атаки росіянам вдалося пошкодити кілька електростанцій

Цієї ночі росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. У компанії ДТЕК підтвердили пошкодження чотирьох енергооб'єктів.

Для нового потужного удару по Україні Росія використовувала різні типи літаків та ракет. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що стратегічні бомбардувальники Ту-95 здійснили пуски ракет Х-101/Х-555 із Саратовської області.

Дев'ять керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 було запущено з акваторії Азовського моря та з Білгородської області. З того ж сусіднього з нашою країною регіону Росії було здійснено запуск двох керованих ракет С-300, з Криму росіяни вдарили двома крилатими ракетами "Іскандер-К".

Кораблі ВМФ Росії, що знаходяться в Чорному морі, випустили по Україні вісім ракет "Калібр", а літаки МіГ-31К - чотири аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал".

Олещук зазначив, що збити українським силам ППО вдалося 21 із 34 ракет ворога:

Удари знову завдавалися по українських енергетичних об'єктах, що знаходяться у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Зокрема, компанія ДТЕК повідомила про серйозні пошкодження на чотирьох теплових електростанціях.

"За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Надаємо всю необхідну допомогу", - повідомили в енергокомпанії.

Робота над усуненням наслідків ворожого ракетного удару розпочалась одразу після відбою повітряної тривоги.

Нагадаємо, у зв'язку із серйозними пошкодженнями енергосистеми, в Україні вже запроваджуються вечірні графіки споживання електрики для бізнесу та промисловості. Побутових споживачів готують до того, що влітку відключення світла можуть розпочатися повсюдно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ