Today.ua

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Компанія Diehl Defense, яка спеціалізується на виробництві систем ППО IRIS-T SLM, анонсувала її постачання до України. Очікується, що це станеться найближчими тижнями.

Керівник Diehl Defense Гельмут Раух сьогодні відвідав Київ у складі делегації, яку очолював віцеканцлер ФРН Роберт Габек. Він нагадав, що українське небо захищають уже три системи IRIS-T SLM, які виготовляє німецьке оборонне підприємство.

"Наступна (буде поставлена – ред.) – за кілька тижнів", – сказав Гельмут Раух.

Глава Diehl Defense повідомив, що до кінця року Україна отримає ще кілька систем IRIS-T SLM, однак точної цифри не уточнив.

Нагадаємо, на початку квітня Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв участь у Раді Україна-НАТО. Після заходу він повідомив, що отримано гарантії від Німеччини щодо негайного пошуку для України будь-яких доступних сучасних систем ППО.

Ця робота справді йде. Міністри оборони та закордонних справ ФРН надіслали відповідні запити десяткам країн. Сама Німеччина оголосила про передачу третьої з 12 своїх систем Patriot Україні.

Напередодні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна готова купити доступну для передачі Україні систему Patriot. Він звернувся до країн, які готові передати сучасне ППО українським силам оборони, проте не наважуються це зробити.

У цьому сенсі рішучість Амстердама поза сумнівами. Нагадаємо, Нідерланди одними з перших заявили, що поставлять в Україну винищувачі F-16, щойно українські пілоти закінчать курс підготовки.

6 квітня Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен підтвердила готовність передати 24 бойові літаки Повітряним силам ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ