Today.ua

Військовим в Україні доплатять по 30 000 гривень до зарплати: перелік нових отримувачів

Українські військові, окрім щомісячних зарплат, отримують низку надбавок. Перелік категорій військовослужбовців, які мають право на виплати додаткових 30 000 гривень, було розширено новими одержувачами. Серед них – особи, які служать у тилу, але в особливо небезпечних умовах.

Наприклад, йдеться про членів підрозділів розмінування чи протиповітряного захисту. Як і всім іншим громадянам, додаткова винагорода їм нараховується з урахуванням виконаних бойових завдань, які здійснюються за кількість днів такого завдання.

Відповідно до абзацу 16 п. 2 розділу ХХХІV наказу МОУ № 260, 30000 гривень виплачуються військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання відповідно до бойових наказів:

Як військовим оформити виплати 30 000 гривень

Для оформлення виплати особи, які мають право на додаткові 30 000 гривень, мають бути включені до відповідного наказу начальника частини.

Безпосередня участь військовослужбовців у бойових діях чи заходах, виконанні бойового (спеціального) завдання підтверджується на підставі наступних документів:

Виплати військовим в Україні здійснюються наступного календарного місяця після місяця, за який здійснюється грошова винагорода.

Раніше повідомлялося, які зарплати та надбавки отримають українські військовослужбовці у грудні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ