Today.ua

Військовослужбовцям по-новому рахуватимуть стаж і даватимуть відпустки

Стаж військовослужбовців рахуватимуть по-новому. Окремі періоди служби їм будуть зараховувати зі збільшувальним коефіцієнтом. Крім того, військовослужбовці отримають право на додаткові оплачувані відпустки і матимуть змогу пройти якісне лікування за кордоном.

Про це, зокрема, повідомила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

За словами чиновниці, у Верховній Раді незабаром мають розглянути законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист", який містить у собі низку преференцій для військовослужбовців.

"У цьому законопроекті більше десяти істотних нововведень. Зокрема, відтепер військовослужбовці зможут на підставі рішення ВЛК лікуватися за кордоном більш як чотири місяці", - зазначила Наталія Калмикова.

Крім того, законопроект також містить нововведення щодо нарахування стажу військовослужбовцям. Так, у певні періоди служби їм рахуватимуть стаж зі збільшувальним коефіцієнтом.  

Зокрема, їм рахуватимуть стаж таким чином:

Крім того, якщо Рада ухвалить цей законопроект, то військовослужбовці отримають право на отримання таких видів додаткових відпусток:

Причому під час перебування у цих відпустках за військовослужбовцем повністю зберігатиметься його грошове забезпечення.

Верховна Рада має розглянути цей законопроект вже найближчим часом, адже військові потребують таких законодавчих змін саме зараз, підкреслила чиновниця.

Нагадаємо, батьки загиблих військовослужбовців отримали право на пільгову пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ