Today.ua

Військовий експерт оцінив запаси ракет у Росії: “Вистачить ще на чотири масовані атаки“

Російські окупанти активізували обстріли української території. Військовий експерт і майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман заявив, що загарбникам вистачить ракет ще на чотири масовані атаки.

В Україні за тиждень рашисти здійснили два найбільші удари по містах. Лише у столиці загинули три десятки людей, також багато жертв та поранених в інших населених пунктах. 29 грудня випустили 122 ракети і 36 дронів, більшу частину яких вдалося збити. 2 січня ворог направив десятки ракет та безпілотників.

У РФ щодня виробляються ракети, але в складах може залишатися ще до 800 одиниць. Українці побоюються нових масованих обстрілів.

Військовий експерт Олексій Гетьман пояснив, що у російської армії завжди залишається недоторканний запас снарядів, який слід витрачати тільки в крайньому випадку.

"За різними даними, 700-800 ракет лежать на складах. Російський ВПК виробляє 70-80 ракет на місяць. Якщо враховувати, що за останні два місяці вони виробили до 150 ракет і майже всі їх випустили у двох масованих атаках, можна сказати, що наступні потужні удари будуть через тривалий час", - поділився думкою аналітик.

Гетьман вважає, що РФ могла почати застосовувати НЗ. Щоб заповнити запаси, ворогам потрібно виготовити близько сотні ракет. Він вважає, що нова атака можлива у середині лютого. Однак від російської армії можна очікувати будь-чого, тому окупанти можуть запустити нову хвилю ударів й за кілька днів.

У мороз окупанти можуть атакувати не лише військові, а й енергетичні об'єкти, що призведе до нових блекаутів.

На думку офіцера ЗСУ, нинішніх запасів ракет у російських окупантів вистачить на чотири масовані атаки з інтенсивністю як 29 грудня. Якщо ЗС РФ такий сценарій реалізується, на армійських складах РФ може не залишитися крилатих ракет.

Координатор групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко вказав на два варіанти майбутніх масованих ударів. Можливі високоінтенсивні пуски з комбінованою компонентою – і військовий ресурс рашистів вичерпається через 4-5 атак. Другий варіант - завдання ударів обмеженим боєкомплектом від 15 до 30 ракет, але майже щоночі або раз на 2-3 дні. Тоді потенціалу вистачить на 10-20 атак.

Нагадаємо, що у 2024 році Україна може отримати від партнерів секретні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ