Today.ua

Відключення електроенергії у жовтні: у Міненерго зробили заяву по графікам

Укренерго склало графіки відключень електроенергії на осінь та зиму, але це не означає, що вони будуть введені в дію. На сьогоднішній день енергії, що виробляється українськими електростанціями, достатньо для забезпечення всіх споживачів, а отже запланованих відключень не очікується.

У Міненерго запевнили, що підстав для хвилювань у громадян немає. Обмежень на електропостачання та застосування лімітів поки що не передбачається в жодній з областей країни. Безумовно, все залежатиме від ситуації з обстрілами та в нашій енергосистемі.

У Міненерго зазначили, що відключення можливі також у разі технологічних порушень або несприятливих погодних умов.

Українці мають розуміти, що якщо зникло світло, це не означає, що почали застосовувати графіки відключень. Причина може мати технічний характер. Адже навіть у довоєнні часи електроенергія іноді могла пропадати. І причиною цього були не обстріли.

У мережі почали з'являтися графіки відключень для Київської, Одеської, Дніпропетровської областей, а також Києва. Це спричинило паніку серед громадян, що світло почнуть відключати вже у жовтні. Саме тому в Міненерго і виступили із заявою, щоб уникнути чуток та домислів. Громадян просять бути уважними до всіх оголошень і користуватися тільки офіційною та достовірною інформацією.

Графіки відключень розміщені на сайтах ДПЕК цілий рік. Однак якщо відключення дійсно почнуть застосовувати, про це споживачів додатково сповістять.

Раніше повідомлялося, що українцям встановили обмеження щодо використання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ