Today.ua

Від 15 до 100 тис. грн: як отримати додаткову винагороду військовим Нацгвардії та ДПСУ

Військовослужбовці Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України мають право на отримання додаткової щомісячної винагороди. Адвокат Аліна Вдовцова прокоментувала, який розмір цих виплат, і які є нюанси їхнього отримання.

Як і інші військовослужбовці, що служать у ЗСУ, члени НГУ та ДПСУ можуть розраховувати на виплати від 15 000 до 100 000 грн залежно від місця служби.

Хто може отримувати 100 000 гривень

Однак, варто зазначити, що йдеться не про будь-яку участь у бойових діях або заходах забезпечення, а є конкретно певний перелік умов, який для нацгвардійців і прикордонників дещо відрізняється (накази МВС України від 01.09.2023 № 729, та № 726).

Хто може отримувати 50 000 гривень

За словами адвоката, військовослужбовці мають право на виплату 50 000 грн і у тих випадках, коли виконують завдання поза районами ведення бойових дій, а не лише на передовій.

Хто може отримувати 30 000 гривень

Цю суму отримують військовослужбовці, які виконують бойові чи спеціальні завдання в період проведення заходів з оборони та відсічі збройної агресії.

Від 15 000 до 30 000 грн отримують військовослужбовці на посадах керівного та інструкторсько-викладацького складу в навчальних військових частинах (центрах, підрозділах) з урахуванням рівня кваліфікації пропорційно часу навчання персоналу;

По 20 100 грн отримують військовослужбовці, визнані ВВК обмежено придатними або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців (у зв'язку з пораненням) після перебування у розпорядженні відповідних командирів більше 2 місяців.

6 000 грн одержують військовослужбовці, які проходять строкову військову службу.

2 350 грн виплачують курсантам вищих військових навчальних закладів структури НГУ та ДПСУ, які перед зарахуванням не служили.

Крім цього, передбачається можливість отримання додаткової винагороди в розмірі 30 та 100 тис грн строковиками та курсантами при залученні до виконання відповідних завдань.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінили порядок виплат зарплат деяким військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ