Today.ua

В уряді зробили важливу заяву з приводу індексації пенсій у 2024 році

Попри цілком закономірні сумніви, індексація пенсій у 2024 році буде. Причому її не відкладатимуть на другу половину року. Індексація відбудеться вже з 1 березня, як це і передбачено законом.

Про це повідомив у ході засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Отже, за словами прем'єра, наступного року соціальні видатки будуть вищими ніж у поточному році на 25 млрд гривень. Це дозволить провести заплановану індексацію пенсій.

"Соціальні видатки бюджету складуть 470 млрд грн. Це на 25 млрд грн більше, ніж цього року. У березні плануємо провести індексацію пенсій", - інформував Шмигаль.

Тобто, індексація пенсій буде, і вона відбудеться, як і щороку – у березні. Хоча закон дозволяє під час воєнного стану не індексувати виплат громадянам.

Урядом також збільшено фінансування субсидій на наступний рік. Обсяг державної допомоги на оплату комунальних послуг збільшили порівняно до цьогорічного на 12 млрд гривень. Це пов'язано з подорожчанням електроенергії та деяких інших комунальних послуг.

"Наступного року виділяємо на це 50 млрд грн, що на 12 млрд грн більше, ніж цьогоріч", - уточнив прем'єр.

Він також анонсував збільшення фінансування на програму підтримки малозабезпечених сімей, а також на виплати людям з інвалідністю. Крім того, наступного року держава вперше виділить 1 млрд гривень на розвиток соціальних послуг.

А загалом Україна взяла курс на поступовий відхід від пасивної підтримки інвалідів. Більшість людей з особливими потребами можуть і повинні стати активними членами суспільства. І завдання держави – створити умови для їхньої якісної реабілітації і подальшої інтеграції в суспільство.

Нагадаємо, очільниця парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа попередила, що наступного року зріжуть пенсії деяким українцям, які мають надто високі виплати. Йдеться насамперед про колишніх чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ