Today.ua

В Україні змінилась вартість оренди 1-кімнатних квартир

В Україні змінилася вартість оренди 1-кімнатних квартир. В одних регіонах житло подорожчало, а в інших подешевшало. Стало відомо, де найвищі та найнижчі ціни на "однушки".

За даними маркетплейсу DIM.RIA, оренда однокімнатної квартири максимально зросла у Чернівецькій області – на 12,4%. Зараз таке житло коштуватиме в середньому 6000 грн.

Друге місце з подорожчання квартир зайняла Кіровоградська область - на 10,7%. Орендна плата за 1-кімнатне житло складає близько 6958 грн.

На третьому місці опинилася Чернігівська область, де об'єкти подорожчали на 5,4%. Однокімнатна квартира у регіоні доступна в середньому за 6499 грн на місяць.

У низці регіонів ціни на орендоване житло впали. Найбільш помітне здешевлення спостерігається у Волинській області – 17,99%, Сумській області – 13,63%, Полтавській області – 13,49% та Херсонській області – 10,71%;

Вартість оренди 1-кімнатних квартир в Україні

Ціни на житло варіюються в залежності від його розташування. Вони коливаються у межах 2500 та 16 630 грн. Мінімальна вартість однокімнатної квартири зафіксована у Херсонській області, а максимальна – у Києві.

Зняти "однушку" можна дорожче у найпопулярніших регіонах:

У багатьох інших областях житло набагато доступніше – воно не користується такою популярністю серед переселенців:

Йдеться про середні показники, тому у кожному регіоні ціна залежить і від умов проживання у квартирі. Так, житло в центрі, з ремонтом та побутовою технікою, завжди коштуватиме дорожче, ніж економ-варіанти. Навіть у столиці можна знайти бюджетні об'єкти до 10 000 грн і ті, які коштуватимуть утричі дорожче.

Раніше повідомлялося, як в Україні змінилися ціни на однокімнатні квартири на первинному та вторинному ринках нерухомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ