Today.ua

В Україні виник дефіцит фахівців: роботодавці борються за цінні кадри, але не підвищують зарплати

09Україні на ринку праці відбулися значні зміни. Відчувається дефіцит фахівців. Роботодавці змушені боротися за цінні кадри, але при цьому не поспішають підвищувати зарплати.

У квітні ситуація з робочою силою в Україні погіршилася. Компанії розмістили рекордну кількість вакансій. Однак середня заробітна плата залишається незмінною три місяці поспіль. Вона складає 20 тис. грн.

За даними пресслужби Work.ua, пропозицій роботи стає все більше, однак кількість шукачів також знижується, тому конкуренція падає. У квітні компанії розмістили на сайті 111 095 вакансії. Це рекордна кількість від початку повномасштабної війни. Попередній рекорд зафіксували у вересні минулого року, коли українцям запропонували 105 809 вакансій.

Найбільше вакансій запропонували у сфері обслуговування – 20 427. У топ-10 лідерів входять:

Минулого місяця з'явилося більше можливостей для українців без досвіду роботи, а також студентів. Також зросла пропозиція для ветеранів, пенсіонерів та людей з інвалідністю.

Зарплати в Україні

Середній розмір заробітної плати у Харківській області сягнув 18 000 грн, у Дніпропетровській – 19 000 грн, Одеській та Львівській – 20 000 грн. Мінімальне зростання середньої заробітної плати у Київській області – до 22 500 грн (+100 грн).

Найбільше зросли заробітні плати у наступних сферах:

Середня зарплата знизилася у:

Одні з найвищих доходів у військових ЗСУ – 70 тис. грн, медіабайєрів, а також айтішників.

Раніше уряд назвав зарплати міністрів.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ