Today.ua

В Україні вперше приватизують конфіскований у російського олігарха завод

Фонд держмайна України повідомив, що на 31 травня призначено приватизаційні торги. Їхнім об'єктом стане завод, який належав російському олігарху Івану Саввіді.

Йдеться про ПрАТ "ПентоПак", який спеціалізується на випуску багатошарової синтетичної термозбіжної оболонки для ковбасних та м'ясних виробів. Цю продукцію у підприємства купували відомі українські бренди "М'ясна гільдія", "Глобине", "Рудь".

Виробничі потужності ПрАТ "ПентоПак" розташовані у Борисполі. Завод надає близько 200 робочих місць.

Фонд державного майна України нагадав, що 100% акцій цього підприємства було конфісковано в рамках санкцій у російського олігарха Івана Саввіді. Стартова ціна торгів із приватизації підприємства буде близько 204 млн гривень.

Нагадаємо, Іван Саввіді є засновником групи"Агроком". У його власності знаходяться тепличні господарства, м'ясопереробні комбінати та завод із виробництва безалкогольних напоїв.

Саввіді був депутатом Державної Думи РФ від партії "Єдина Росія". Він також є громадянином Греції, де веде бізнес. Крім цього, Іван Саввіді володіє місцевим футбольним клубом ПАОК.

ПрАТ "ПентоПак" було конфісковано, оскільки Саввіді підтримує окупацію українських територій Росією. Після 2014 року він продовжував вести бізнес у Криму, а після повномасштабного вторгнення організація "Греки Росії" надавала допомогу окупантам у Донецьку. Нагадаємо, цю організацію очолює Іван Саввіді.

Тепер його підприємство буде виставлене на торги, змінить власника та зможе забезпечити українців робочими місцями, а бюджет – податковими надходженнями.

Нагадаємо, Україна націоналізувала конфіскований банк російського олігарха Євгена Гінера. Йому належало майже 89% акцій PINbank. У грудні 2023 року Гінера було оголошено в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ