Today.ua

В Україні вирішили створити “клуб білого бізнесу“ й скасувати для нього податкові перевірки

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11084 про так званий "клуб білого бізнесу". За цей документ проголосували 270 депутатів парламенту.

Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Зазначено, що зміни стосуватимуться оподаткування у період дії воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Запропоновано наступні зміни:

Для платників податків із так званого "білого списку" передбачено:

Заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк повідомив, що у разі якщо бізнесмен "відповідає простим і прозорим критеріям до рівня сплати податків вище за середній по галузі та вище за середній за галуззю рівень зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок до нього не застосовується".

"Маю честь бути співавтором закону. Це те, про що просило багато бізнес-асоціацій. Виконуємо", - наголосив нардеп.

За даними Ради бізнес-омбудсмена України, понад 99% податкових надходжень забезпечуються саме за рахунок добровільної сплати податків. А частка надходжень від донарахувань за підсумками перевірок, за останні шість років не досягала й 1%. При цьому підприємці все одно побоюються податкових перевірок.

Раніше стало відомо, що пенсіонерам в Україні надали знижку на комуналку та звільнили від сплати від земельного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ