Today.ua

В Україні суттєво змінилася вартість борщового набору

Першого місяця весни в Україні почали дешевшати овочі. Йдеться про сільгосппродукцію, яка входить до так званого борщового набору.

З початку року картопля, капуста та інші овочі, які українські господині використовують для приготування борщу, суттєво зросли у ціні. На тлі іншої агропродукції вони були рекордсменами у цьому показнику:

Однак із встановленням теплої погоди торішній врожай почав псуватись у сховищах, і виробники поставили на ринок велику кількість продукції. Це, а також імпорт іноземних овочів, "остудило" ринок і у березні ціни почали стрімко падати.

З початку місяця картопля в оптовій закупівлі подешевшала на 1-2 грн. Наразі її ціна становить 12-14 грн за кілограм залежно від виробника.

На початку березня білокачанна капуста коштувала в межах 9-12 грн/кг, зараз її продають по 8-10 гривень за кілограм.

Нижня планка вартості цибулі впала майже на чверть. На початку місяця ціни на неї вагалися в діапазоні 13-14 грн/кг, зараз – 10-14 грн/кг.

На п'ять гривень (з 12 до 7 гривень за кіло) впала нижня ціна буряку. Він торгується у діапазоні 7-15 грн/кг.

Також у березні подешевшали курятина та яйця.

Якщо ви вирішите скористатися зниженням цін борщового набору овочів та приготувати найпопулярнішу в Україні першу страву, уважно підійдіть до вибору картоплі. Напередодні ми писали, як відрізнити картоплю, яка містить шкідливий для людини токсин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ