Today.ua

В Україні стрімко дорожчають яйця: як зміняться ціни найближчим часом

В Україні стрімко дорожчають яйця. Споживачі побоюються різкого стрибка цін на продукт, як це було в аналогічний період минулого року. Тоді вартість яєць різко зросла майже вдвічі.

Голова відділу маркетингу оптового львівського ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович заявила, що на ціну яєць вплинула сезонність. Це традиційний фактор – восени холоднішає, кури несуть менше яєць – і пропозиція на ринку знижується.

Зазначено, що навесні ситуація змінюється на краще. Яйця починають дешевшати з квітня, коли виробники можуть запропонувати більше товару.

За словами Попович, яйця й надалі дорожчатимуть до кінця року.

"З огляду на додаткові чинники, такі як зростання цін на енергоносії, наші оператори прогнозують поступове продовження сезонного подорожчання цієї продукції вже наступного тижня та до грудня місяця включно", - зазначила аналітикиня.

Експертка наголосила, що дефіциту яєць на ринку немає, як і причин для різкого стрибка цін на них.

За даними операторів ринку "Шувар", у приватних господарствах та великих комерційних птахофабриках спостерігається тенденція до збільшення поголів'я птиці.

Ціни на яйця в супермаркетах

Яйця від ТМ "Квочка" подорожчали на місяць з 47,33 до 55,80 грн. Вони дешевші у торговельній мережі Новус – по 54,99 грн.

Десяток яєць від ТМ "Ясенсвіт" зараз продають по 55,60 грн, а у вересні їх пропонували по 48,72 грн. У супермаркетах Ашан та Варус їх реалізують по 54,80 грн.

Раніше повідомлялося, як зміняться ціни на продукти до кінця року, і що буде з ними 2024-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ