Today.ua

В Україні розпочали конфіскацію квартир громадян, які публічно підтримали росіян

В Україні розпочали конфіскацію квартир громадян, які публічно підтримали росіян. Зафіксовано перший випадок позбавлення житла у 80-річної жінки із Вінниці.

Деякі українці навіть в умовах повномасштабної та кровопролитної війни продовжують "ніжно любити" РФ та окупантів, які прийшли на нашу територію "рятувати від "нацистів". Однак більшості це сходило з рук. Оголошено перше судове рішення щодо 80-річної сепаратистки, яка мешкала у Вінниці. У неї забрали квартиру.

Як повідомили у ТСН, фігуранткою судового розгляду стала Алла Стадницька. Вона – колишній учитель, викладала у школі фізику. Громадянка ще до 24.02.22 виїхала з України до дітей до Росії. Вінничанка вирішила змінити місце проживання під час епідемії коронавірусу й вирішила там залишитися.

Стадницька палко підтримала початок повномасштабного вторгнення, активно ставила лайки під українофобними коментарями у соціальних мережах. В "Однокласниках" горе-педагог закликала президента РФ Володимира Путіна звільнити "бандерівську Україну".

Жінка публічно звинуватила у війні громадян України, які підтримують територіальну цілісність нашої держави, яка не має нічого спільного з Росією. На думку Алли Стадницької, вина лежить і на президентові Володимирі Зеленському.



СБУ зацікавилися особистістю українки, зібрала доказову базу та направила справу на розгляд до суду. У результаті зрадницю батьківщини засудили та заочно призначили їй покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Також конфіскували її майно – квартиру. Мешканці Вінниці запропонували віддати це житло комусь із ветеранів війни, яким воно більше потрібно.

Раніше повідомлялося, що Україна націоналізувала конфіскований банк російського олігарха Євгена Гінера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ