Today.ua

В Україні подешевшали квартири в новобудовах однієї області, де немає активних бойових дій

Вартість нерухомості у більшості міст зростає і лише в одному спостерігається стрімке зниження цін. Причому йдеться не про зону активних бойових дій.

Винятком серед усіх українських міст, де дорожчає нерухомість стала Полтава. Там замість очікуваного стрибка цін на будинки та квартири спостерігається здешевлення.

За даними онлайн-платформи оголошень M2bomber, середня вартість квадратного місяця житла впала на 3,23%. Аналізувався період з початку року та до 28 лютого. Тож якщо у січні за квадратний метр потрібно було заплатити 31 тис. грн, то зараз – уже 30 тис. грн.

Середня ціна квартири площею 63 кв. м коштуватиме 1 890 000 гривень або 49 543 долари (курс – 38,69 грн). Квартири у новобудовах за рік також подешевшали, тому можна говорити про стабільність ринку нерухомості у цьому обласному центрі.

Найдорожче житло у Подільському районі Полтави – у середньому 33 тис. грн. Друге місце за цінами посідає Київський район – 31 тис. грн.

Найдоступніші квартири у Шевченківському районі міста – 29,3 тис. грн/кв.м.

Як змінилися ціни на новобудови у Києві

Станом на кінець лютого квадратний метр житла у столиці становив 42 950 грн. Ціни зросли з 2 січня до 25 лютого на 0,59% або приблизно на 250 грн. Один квадратний метр наприкінці січня коштував 42 700 грн. За останні шість місяців ціни на квартири в нових будинках знизилися на 3,1%.

Раніше повідомлялося, як змінилася в Україні оренда квартир. Також стало відомо, скільки коштує винайняти житло у різних районах Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ