Today.ua

В Україні підвищено допомогу з безробіття

В Україні підвищили допомогу з безробіття. Йдеться про її нижню межу. Її підтягли до 1500 гривень. Раніше вона становила на півтисячі менше. При цьому верхній розмір виплат із безробіття залишили тим самим.

Про підвищення нижньої межі допомоги з безробіття йдеться у постанові Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування, яка зареєстрована у Мін'юсті.

Згідно з цією постановою, мінімальний розмір допомоги з безробіття тепер становитиме 1500 гривень. Таким чином, розмір допомоги став вищим на 500 гривень. Досі він дорівнював 1000 гривень.

Така мінімальна виплата з безробіття передбачена для громадян, які не мають трудового стажу, а також громадян, які протягом останніх 12 місяців пропрацювали менше 7 місяців. Зокрема, до одержувачів такої мінімальної виплати у статусі безробітного можуть входити випускники навчальних закладів, а також громадяни, які звільнилися зі строкової військової служби.

При цьому максимальний розмір допомоги безробітним не збільшили. Він, як і раніше, дорівнює мінімальній зарплаті та становить 6700 гривень.

Крім того, цією постановою встановлюється розмір допомоги безробітним переселенцям, що не мають документів, за якими надається статус безробітного. Їм щомісяця виплачуватимуть по 2500 гривень. Таку ж суму можуть отримувати громадяни, які перебувають у зоні тимчасової окупації або у місцях, де проходить лінія фронту, за умови, що про них є відомості у державних реєстрах.

Нагадаємо, безробітні українці, які беруть участь в Армії відновлення та виконують суспільно корисні роботи, отримують по 6700 гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ