Today.ua

В Україні передчасно розпочався сезон черешні: названо ціни на ягоди

В Україні цьогоріч передчасно стартував сезон черешні. Аграрії почали збирати перший урожай уже на початку травня. Стало відомо, які ціни пропонують на ягоди.

У Мукачево та Ужгороді, що розташовані в Закарпатській області, почали збирати черешню на початку травня. У 2024 році сезон розпочався передчасно. Зазвичай він стартує на 2-3 тижні пізніше.

Поки що на місцевих ринках мало ягід, проте їхня вартість зашкалює. Кілограм черешні у середньому коштує 250 гривень.

За словами мешканців Закарпаття, 200 грамів черешні можна купити за 50 гривень, а пластикова коробочка з ягодою коштуватиме 100 гривень.

У продажу також є полуниця, яка користується попитом. Місяць тому ціни на неї були надхмарними, але вони поступово знижуються. У цей період можна купити полуницю за 60-80 грн/кг.

Одна з опитаних покупниць зазначила, що за свої 60 років життя ще не бачила, щоб черешню продавали так рано. Ранні пропозиції надходили на ринок з 15 до 20 травня. Жінка наголосила, що актуальні ціни на ягоди їй не підходять. Вона почекає, поки вони впадуть, а поки задовольниться дешевшою полуницею.

Нагадаємо, що через окупацію в Україні на ринку стало набагато менше черешні. У минулі роки перші ягоди з'являлися у теплих районах приблизно 20 травня. Йдеться про продукцію Іршавського, Виноградівського, Мукачівського та Берегівського районів.

Аналітики зазначають, що у 2024 році врожай черешні очікується на кілька тижнів раніше, ніж зазвичай. Вже наприкінці травня ягоду активно продаватимуть й у Запорізькій області, яка стала основним виробничим регіоном для неї.

Раніше повідомлялося, що у торговельній мережі АТБ обвалилися ціни на продукти – знижки становлять до 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ