Today.ua

В Україні очікуються грози, але вже незабаром прийде тепло

У суботу, 6 квітня, майже на всій території України очікуються опади, можливі грози. Проте синоптики прогнозують, що на теплу погоду чекати залишилося недовго.

За даними синоптиків, без опадів сьогодні буде лише на південному сході України. На решті території країни очікуються короткочасні дощі, місцями можливі грози.

На заході можливий сильний вітер із поривами до 10 м/с, температура повітря очікується на рівні +14…+19 градусів. На півдні буде тепліше, стовпчики термометрів піднімуться до позначки +22. Однак уночі температура впаде до +8.

У Києві буде дещо холодніше. Вдень очікується температура від +15 до +17 градусів, уночі від +5 до +7. Як і в цілому в Україні в столиці можливий короткочасний дощ, очікується гроза.

З понеділка та до середини тижня у Києві розпочнеться чергове потепління. До середи повітря прогріється вдень до +24 градусів. Однак після цього у столиці знову буде незначне похолодання.

Загалом погода цілком відповідає квітневим нормам. Це складний час у плані підбору одягу і, як наслідок, небезпечний щодо простудних захворювань. Справжнє тепло в Україні поки що не встановилося, тож шорти та мініспідниці поки що не актуальні.

Медики попереджають і про ще один ризик для здоров'я. У вихідні до нашої країни прийшла друга хвиля пилу з пустелі Сахара. Очікується, що вона торкнеться лише північного заходу України.

Нагадуємо, це явище може бути небезпечним для людей, які страждають на респіраторні захворювання. У такі дні краще не виходити з дому та щільно закрити вікна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ