В Україні за останній місяць обвалилися ціни на м'ясо та сало. Стало відомо, що продукти коштують у супермаркетах на початку березня.
Динаміка цін на м'ясо та сало представлена за підсумками аналізу фахівцями профільного порталу "Мінфін".
Свинина
Найпопулярніше м'ясо в Україні стало набагато доступнішим. Це пов'язано з сезонним чинником – попит після свят дещо знизився, що позначилося на ціновій політиці.
Грудинка подешевшала зі 169,53 грн/кг до 158,45 грн/кг.
Лопатка, яка у лютому продавалася за 168,27 грн/кг, наразі представлена на прилавках за 163,06 грн/кг.
Подчеревок подешевшав з 171,71 грн/кг до 159,70 грн/кг.
Ціна на ребра впала зі 183,13 грн/кг до 182,20 грн/кг.
Шашличне м'ясо також стало доступнішим – вартість знизилася з 206,52 грн до 195,58 грн/кг.
Курятина
Стегна місяць тому продавали за 106,49 грн/кг, а зараз – за 99,95 грн/кг.
Гомілки також стали доступнішими – зі 78,85 грн до 75,95 грн/кг. У Варусі їх пропонують за 71,90 грн/кг.
Тушки минулого місяця пропонували по 84,96 грн/кг, а тепер – за 74,90 грн/кг.
Куряче філе залишається досить дорогим – вартість знизилася зі 161,22 грн/кг у лютому до 160,60 грн/кг. У супермаркетах Ашан їх можна придбати за 149,90 грн/кг.
Сало
За місяць в українських торгових мережах знизилися ціни на домашнє сало. У лютому середня ціна за кілограм становила 257,67 грн, а зараз – 229 грн. При цьому мінімальна вартість продукту зафіксована у Мегамаркеті – 179 грн/кг.
Раніше повідомлялося про падіння цін на продукти у супермаркетах АТБ: деякі асортиментні позиції подешевшали на 40%.