В Україні обвалилися ціни на найпопулярнішу крупу – гречку. Також стало відомо, як приготувати ідеальну кашу на сніданок.
Гречка залишається найбільш затребуваною крупою серед українських споживачів. Торік вона била цінові рекорди та кілограм коштував понад 70 грн. Однак аграрії збільшили посівні площі і у 2023-му вдалося зібрати хороший врожай. У результаті вартість крупи різко знизилася.
Ще у вересні середня ціна кілограма гречки сягала 43,83 грн. Нині вона знизилася до 34,25 грн. Найдешевша крупа – у торговельній мережі Ашан та АТБ – 30,90 грн. Максимальні ціни у супермаркеті Варус – 39,99 грн.
Як приготувати гречану кашу?
Щоб приготувати смачну та розсипчасту кашу, потрібно добре промити крупу кілька разів, видаливши сміття та чорні ядра. Потім потрібно злити воду та обсмажити гречку протягом 4-5 хвилин на розпеченій сковороді.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Візьміть каструлю і влийте воду - її має бути вдвічі більше, ніж крупи. Так, на одну склянку гречки знадобиться дві склянки води. Коли вона закипить, посоліть її та додайте гречку. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні до готовності.
Зазвичай потрібно 15-20 хвилин. Важливий момент – крупу не потрібно помішувати, інакше чорна склеїться між собою.
Звичайно, "кашу маслом не зіпсуєш", тому якщо немає бажання їсти прісний продукт, знадобиться добавка. Це може бути шматочок вершкового масла або засмажка із м'яса, цибулі та моркви. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати гарбузову кашу із секретним інгредієнтом – за найпростішим рецептом.